Extragerea datelor din baza de date (proiect) – 1

Astăzi încep prezentarea modului in care trebuie realizat proiectul. În această primă postare voi arăta cum putem vizaliza si copia datele cerute în proiect.

Pentru a explica modul in care se poate realiza proiectul am să pornesc de la un exemplu concret. Să presupunem că un student a ales un proiect în care are următoarele cerințe:

Caracteristici – Distanța de ramificație și diametru minim tulpină

Nr. probe – 60 – 74

În primul rând se accesează pagina cu baza de date http://www.scdasuceava.ro/biomaize/ro/db/( reamintesc că pe pagina Lista proiecte se găsește, sub imagine, link-ul către această bază de date – Biomaize)

Va apărea imaginea următoare:

biomaize

Pe această pagină vom bifa opțiunile pentru proiect: Origine, Nume probă, Distanța de ramificație, Diametru min, tulpină. Apoi vom da un clic pe butonul „Extrage datele”. Dacă ați efectuat corect aceste operații, după ce veți da clic pe buton, va apărea:

biomaize2

Pe această fereastră avem afișate probele de la 1 la 30. Deoarece în exemplul nostru avem probele de la 61 la 74 vom da un clic pe next> până vom ajunge la proba 60:

biomaize3

Selectăm cu mouse-ul datele din tabel:

foto029

Copiem (fie cu CTRL-C fie clic dreapta și selectăm opțiunea de copiere), apoi deschidem o foaie de Excel și lipim (fie cu CTRL-V, fie clic dreapta și selectăm opțiunea de copiere).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s