Câteva elemente ale spațiului de lucru în FREECAD

Am să încep cu o prezentare a spațiului de lucru (workbenches). Înainte de aceasta voi face câteva observații:

  1. Versiunea în care voi lucra este sub Ubuntu, de aceea s-ar putea să fie unele mici diferențe față de versiunea sub Windows.
  2. Postările se vor axa doar pe anumite aspecte ale FREECAD-ului. Învățarea utilizării unui soft se face în timp și după un număr (destul de mare) de folosire a acelui soft.

După ce vom deschide programul vom obține o fereastră ca mai jos:

027

Înainte de a porni la lucru s-ar putea să dorim să schimbăm anumite setări ale FREECAD-ului. Pentru aceasta vom da un clic pe opțiunea Edit din meniu și apoi pe Preferences. Va apărea următoarea fereastră:

028

În această fereastră avem posibilitatea, de exemplu, să trecem la versiunea în limba română. Un alt lucru ce se poate face – putem să mărim/micșorăm numărul de fișiere din lista de fisiere recente. Această opțiune poate fi utilă atunci când avem mai multe fișiere într-un proiect și dorim să le putem accesa mai ușor (deși cred că setarea implicită de 4 fișiere e suficientă). În partea de jos a ferestrei avem opțiunea Start up și puțin mai jos Auto load module after start up. Implicit avem varianta none. Dacă vom da un clic pe cele două săgeți din dreapta se va deschide următoarea fereastră:

029

Variantele din această fereastră le voi explica pe măsură ce le voi folosi în diferite exemple. Deocamdată trebuie să reținem că putem seta de aici modul în care să arate fereastra de start a FREECAD.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s